В два береги між річкою в’юнкою

Красивими кругами пролягло

Засноване козацькою добою

Моє чарівне, лагідне село.

Гаї квітучі, Питаю пологи,

В дитинство думка знову наверта.

І Хунів яр, і польові розлоги –

Земля батьківська, рідна і свята.

Вівсяники, улюблені Вівсяники,

Сплелись в одне печаль моя й любов,

Вівсяники, святі мої Вівсяники,

До вас я серцем лину знов і знов.

Щорічно за традицією, 14 жовтня жителі села Вівсяники святкують День села, яке припадає на велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Дружня громада с. Вівсяники зібралася на святкування у місцевому будинку культури. Залишивши господарство, усі домашні клопоти аби відпочити душею на святковому концерті, слухаючи своїх дітей, земляків та сусідів. Де б іще у такому дружному і запальному гурті вони потанцювали, посмакували смачним короваєм, гарячою юшкою та запашними пиріжками, як не на святкуванні дня народження свого рідного села.

Найкращі слова були адресовані жителям села від голови Самгородоцької територіальної громади Сергія Лановика. У своєму виступі він відзначив, що наші успіхи – це щоденна праця трударів, які роблять вагомий внесок у розвиток як рідного села, так і громади в цілому.

Із теплими словами до своїх односельців звернулася староста села Тетяна Ціпцюра. Вітаючи зі святом вона подякувала тим людям, які небайдужі до проблем села та беруть активну участь у його житті, а особливо тим, хто допоміг підготувати святкування – це СФК «Вівсяницький» і усі одноосібники. Побажала селу розквіту, міцного здоров'я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і свої можливості.

Організатори дійства згадали кожного жителя, який щоденно трудяться для примноження здобутків своєї маленької Батьківщини. Не забули про працьовитих людей, які обробляють землю, про старожилів села, тих хто у парі прожив до «золотого весілля», усіх працівників школи, соціальних та медичних установ, усіх учасників та наставників сільської футбольної команди, майстрів ручної роботи, захисників України та учасників бойових дій в зоні АТО та ООС.

Багато позитивних емоцій подарували учасники концертної програми. Дарували свою творчість вокальні та танцювальні колективи Вівсяницького будинку культури. Співали на святі вокальний колектив народної пісні «Подоляни», Дарія Вовченко та Іван Кузик, запалював танцювальний колектив Вівсяницького ЗНВК та чарував інструментальний дует Миколи Марченка та Петра Нечипоренка.

Святкувати день села в Вівсяниках почали з самого ранку. Для найменших – веселе свято з веселими аніматорами та смаколики протягом всього дня, а для дорослих смачні частування та запальна дискотека.

Поділитися:
Camino Podolico Подільський шлях святого Якова
19.04.2024 14:17
Camino Podolico Подільський шлях святого Якова — це культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через…
Захворюваність на кашлюк зростає
19.04.2024 11:58
Захворюваність на кашлюк зростає З початком пандемії Covid-19 ми «забули», що існують інші захворювання, а з початком повномасштабного…
Інформація про висновок з оцінки впливу на довкілля планової діяльності ТОВ "ЮЗЕФО-МИКОЛАЇВСЬКА БІОГАЗОВА КОМПАНІЯ"
19.04.2024 11:32
Висновок з оцінки впливу на довкілля планової діяльності ТОВ "ЮЗЕФО-МИКОЛАЇВСЬКА БІОГАЗОВА КОМПАНІЯ" "Реконструкція біогазової станції, потужністю 5,2 МВт ТОВ "ЮЗЕФО-МИКОЛАЇВСЬКА БІОГАЗОВА КОМПАНІЯ"…