Всесвітній День вишиванки в Україні відзначається щороку. Традиційно, цього дня українці одягають це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь-вишивальниць), демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Вишита сорочка вважається одним з найбільш старовинних українських атрибутів. До святкування Дня вишиванки долучаються усі мешканці України.

Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом, а суть свята в тому, щоб одягнути вишиванку всім і цим показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом.

Самгородоцька сільська територіальна громада також долучилась до заходу, чим засвідчила солідарність і єдність з усією Україною.

Учасники хореографічного аматорського колективу «Зірки Арчі» одягнувши вишиванки підіймали настрій запальним танцем.

Тож, бажаємо всім берегти традиції своїх предків і Україна буде процвітати!!!

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…