Сьогодні, 8 листопада у Йосипівській гімназії відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Героя Олексія Білика — випускника цієї гімназії, який загинув 8 листопада 2022 року, захищаючи територіальну цілісність України.

Після повномасштабного вторгнення Герой став на захист цілісності та суверенітету рідної Батьківщини. Олексій брав участь в обороні Рубіжного, Лисичанську, Сєверодонецька та звільненні Лиману.

В червні 2022 року Олексій Білик отримав нагороду від Президента України «ОРДЕН ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ ступеня та відзнаку Міністерства внутрішніх справ України іменну «Вогнепальну зброю».

Під час чергового завдання 8 листопада в районі Курдюмівки Бахмутського району Донецької області, внаслідок дій ворога отримав поранення несумісне із життям.

На лінійці-реквіємі із нагоди відкриття меморіальної дошки лунали слова вдячності, скорботи та стійкості від Самгородоцького сільського голови Сергія Лановика, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Самгородоцької сільської ради Ольги Бабкіної, директора Йосипівської гімназії Анатолія Сайка та побратимів нашого Героя.

Вшанувати пам’ять Героя прийшли родина загиблого, учні школи та жителі старостинського округу.

Встановили меморіальну дошку на фасаді Йосипівської гімназії.

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини, а коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Олексій Білик поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Герой Олексій Білик назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

Слава Герою!

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…