Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України, відтепер пацієнти із важкими травмами замість 42 зможуть проходити реабілітацію 168 днів.

Всі послуги – безоплатні для людей і повністю покриваються Національною службою здоров'я України за Програмою медичних гарантій.

Цивільні та військові з пошкодженнями спинного мозку, ампутаціями чи важкими черепно-мозковими травмами потребують особливого підходу та уваги з боку медичної системи. Якщо таким пацієнтам необхідна допомога за кількома реабілітаційними напрямками, то замість двох циклів відновлення вони можуть пройти вісім!

Під напрямками реабілітації слід розуміти види реабілітаційної допомоги. Наприклад, коли пацієнт одночасно потребує неврологічного та психологічного відновлення.

Для проходження реабілітації не потрібно збирати стоси довідок та долати зайві бюрократичні перепони. Право на послуги з відновлення має будь-яка людина, якій в силу обставин загрожує обмеження функціонування.

Рішення Уряду про подовження тривалості реабілітації для пацієнтів із важкими травмами значно підвищить ефективність послуг та позитивно вплине на кінцевий результат реабілітації.

Раніше, в рамках пакетів реабілітації в стаціонарних або амбулаторних умовах, всі українці мали право не більше, ніж на два реабілітаційні цикли на рік.

Поділитися:
26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
26.04.2024 09:15
26 квітня 1986 року о 1-23-47 за Київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської атомної…
ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ДЕПУТАТА САМГОРОДОЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПОЛІЩУК ОЛЕНУ ІВАНІВНУ!
25.04.2024 09:26
Шановна Олена Іванівна! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи,…
Загальнонаціональна хвилина мовчання
24.04.2024 09:00
Загальнонаціональна хвилина мовчання Вшановуємо світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчні подвиги воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань…