8 травня в будинку культури села Самгородок відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення та 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!. Вшанувати пам’ять загиблих визволителів та подякувати ветеранам за перемогу біля обеліску зібралися керівники і працівники установ, організацій та підприємств, ветерани АТО/ООС, представники громадських організацій, жителі села.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Самгородоцький сільський голова Сергій Лановик, який висловив вдячність за мужність і ратний подвиг ветеранам Другої світової війни, учасникам партизанського руху, трудівникам тилу та тим хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста і села, подякував також нинішнім захисникам України, які і сьогодні боронять від агресора рідну землю на сході держави.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятнику воїнам-визволителям та вшанували пам’ять усіх загиблих у роки війни хвилиною мовчання.

Цього ж дня урочисті заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися у всіх селах Самгородоцької територіальної громади. Зокрема у селі Дубові Махаринці учні школи відвідали місцевого ветерана Копійку В.І. Декламували вірші біля пам’ятнику та вшанували хвилиною мовчання у Йосипівці. Учні Вівсяницького ЗНВК взяли участь у Всеукраїнському фото челенджі "І світлий смуток в серці збережем..." до Дня пам'яті та примирення! У селі Широка Гребля відбувся мітинг-реквієм з вшанування пам’яті подій 1941-1945р. У селах Блажіївка, Журбинці, Лозівка, Зозулинці, Воскодавинці Сошанське, Збараж, Миколаївка, Лопатин та Великий Степ відбулося традиційне покладання квітів до пам’ятнику загиблим у Другій світові війні.

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…