Свято Івана Купала – одне з найдавніших свят, традиції якого збереглися впродовж віків та дійшли до наших днів. Ще в давнину на Івана Купала відбувалися масові молодіжні ритуальні ігрища, пов’язані з утворенням нових сімей. Це свято молоді, свято сонця, свято землі, свято води і вогню, свято чаклування на кращу долю, свято духів давнього роду нашого.
В Самгородоцькій громаді свято Івана Купала започатковане ще у 80-хх роках і є традицією наших мешканців дотепер.
Вчора, 03 липня на сільському стадіоні с. Самгородок відбулися урочистості приурочені до дня Івана Купала. Організатором фестивалю є Самгородоцька сільська рада, відділ освіти, культури молоді та спорту Самгородоцької сільської ради та Самгородоцький Будинок культури.
Вітаючи мешканців громади, голова Самгородоцької сільської ради Сергій Лановик звернув увагу громадян на красу природи, якою вони можуть милуватись щодня. Побажав кожному в купальську ніч знайти ту саму «квітку папороті», яка подарує міцне здоров’я, щасливу долю та палке кохання.
Творчі колективи прийняли активну участь у святі, а саме: аматори Широкогребельського клубу Поліна Пилипчук у супроводі танцювального колективу «Надія», учениці Самгородоцької дитячої музичної школи Оксана Даценко та Карина Петлінська, Марія Лобода з села Миколаївка, вокальний ансамбль Широкогребельського клубу «Цукроварочка», Дарья Мінаєва з Сошанського та Анджеліка Дідук.
Відбулося театралізоване дійство "Купальські гуляння" за участю вихованців зразкового хореографічного ансамблю "Зірки Арчі" та народного аматорського театрального колективу "Smagron", солістки Віталіни Большанек з Миколаївки, народного аматорського фольклорного ансамблю «Мальви» та вокального дуету «Сузір’я».
Цьогорічна купальська ніч виділялась різножанровими художніми номерами, духовно об’єднала усіх присутніх. Закінчилося свято традиційним пусканням віночків на воду та запалюванням святкового вогнища, який охороняє від злих духів, випалює усе погане, зле, вселяє любов і красу у душі молодих.

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…