Сьогодні, 14.02.2024 року о 10.00 відбулася зустріч Самгородоцького сільського голови Сергія Лановика та менеджера АТ "Укрпошта" із жителями сіл Йосипівка та Малишівка.

На зустрічі обговорювалося питання щодо пересувного відділення поштового зв'язку, яке запрацювало в с. Йосипівка та с. Малишівка з 01.02.2024 року після реорганізації стацінарних поштових відділень.

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села. Пересувні відділенні потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги.

Укрпошта — єдиний національний поштовий оператор зі 100% покриттям. Для майже 14 млн жителів хуторів, сіл та селищ саме пошта є місцем, де можна отримати всі послуги. Адже через низьку щільність населення там немає базової інфраструктури: аптек, банків, магазинів та інших благ цивілізації. Укрпошта взяла за мету якісно вплинути на рівень розвитку сіл, а тому трансформувала стаціонарну пошту у селі у новий формат, завдяки якому жителі отримають 100% сучасних послуг біля дому.

До запровадження пересувного відділення, жителі с. Йосипівка і с. Малишівка отримували поштові послуги у с. Широка Гребля,так як там було стаціонарне поштове відділення, та через листоношу, який долав великі маршрути з товарами, поштою та грошима пішки або на велосипеді. Зараз, завдяки пересувному відділенню, листоноші не доведеться ходити до усіх віддалених куточків сіл, адже тепер туди приїжджатиме сучасне авто з бригадою з трьох людей: листоноші, водія-супроводжувача та начальника пересувного відділення. Вони зможуть доставити все необхідне до домівок людей, допомогти оплатити комунальні послуги, оформити передплату, поповнити мобільний зв’язок тощо. У більших населених пунктах також працюватимуть точки присутності, а авто пересувного відділення зможе доставити товари, ліки та інше, а також відвідати тих, хто не має можливості дійти до пошти.

Для кожного населеного пункту розроблені графіки роботи пошти відповідно до потреб клієнтів. Також можна запитати про графік роботи звернувшись до контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545. Графіки роботи пересувного відділення будуть розміщенні на інформаційних стендах у селі.

В ході обговорення жителі громади висловили своє невдоволення щодо нововведення і написали колективне звернення до керівництва АТ "Укрпошта" про те, щоб залишити сільського листоношу на тих самих умовах, які були до реорганізації, після підписання дане звернення буде передано до Самгородоцької сільської ради та направлено до адресата.

Поділитися:
Аукціон щодо продажу права оренди земельної ділянки водного фонду комунальної власності
15.05.2024 12:42
Продаж права оренди земельної ділянки водного фонду, що передається в користування, строком на 10 років, в складі єдиного водного об’єкту, загальною площею 6,5358 га, кадастровий номер: 0521481200:01…
З Днем матері!
12.05.2024 10:00
Дорогі жінки, любіі матері! Щиро вітаю Вас із чудовим святом – Днем матері! Мама – найдорожча у світі людина, джерело нового життя, безмежної любові, всеперемагаючого добра, ніжності та ласки. …
Щодо соціально-психологічної підтримки осіб з ігровою залежністю
10.05.2024 16:50
Центр відповідальної гри (RGC) як громадська спілка створений з метою розбудови в Україні дієвої системи заходів, спрямованих як на попередження (профілактику) виникнення ігрової залежності, так і на…