Про мобільний застосунок для жінок що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, або перебувають у групі ризику

Міністерством Внутрішніх Справ України та Національною Поліцією за підтримки уряду Великої Британії створено застосунок для жінок, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, або перебувають у групі ризику.

Застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тією категорією жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо.

Мобільний застосунок надає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону. Тому наша ціль — максимально поінформувати жінок, залишаючись непомітними для чоловіків.

Тривожна кнопка має вигляд нейтральної іконки на екрані смартфона. Якщо натиснути на кнопку, поліція визначить перебування за геолокацією й приїде на місце злочину.

Завдяки наявності окремого прихованого інтерфейсу у застосунку також можна переглядати інформацію про ознаки насильства, знайти план й для постраждалих та свідків, а також скористатись мапою контактів служб допомоги.

Застосунок уже працює, він доступний до звантаження у Google Play та App Store, однак його назва засекречена. Щоби завантажити програму, потрібно зателефонувати на гарячу лінію 116 123 або написати організації «Розірви коло» в приватні повідомлення.

Поділитися:
26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф
26.04.2024 09:15
26 квітня 1986 року о 1-23-47 за Київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської атомної…
ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ДЕПУТАТА САМГОРОДОЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПОЛІЩУК ОЛЕНУ ІВАНІВНУ!
25.04.2024 09:26
Шановна Олена Іванівна! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи,…
Загальнонаціональна хвилина мовчання
24.04.2024 09:00
Загальнонаціональна хвилина мовчання Вшановуємо світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчні подвиги воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань…