Інтеграція ветеранів у ринок праці – ключова у розвитку економіки. Український ветеранський фонд став учасником зустрічі з провідними роботодавцями України. На заході обговорили актуальні запити і виклики в питанні працевлаштування ветеранів.

Захід, ініційований Мінветеранів за підтримки Work.ua, об’єднав близько 100 учасників. Серед присутніх були представники HR, HRD, керівники українських національних та міжнародних компаній. Також ті, хто вже працює, або планує працевлаштовувати ветеранів чи надавати можливості перекваліфікації і працевлаштування.

Заступниця Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко презентувала важливі аспекти і виклики в питанні працевлаштування, опираючись на дослідження Фонду:

30,95% ветеранів, які на даний момент не несуть службу в Силах оборони України, зіштовхнулись із безробіттям. Ветерани намагаються інтегруватися в різноманітні сфери зайнятості, серед яких переважають власна справа (8,31%), державна служба (7,45%), сфера послуг (5,44%), ІТ (4,3%), та громадський сектор (4,3%). Ці дані свідчать про широкий спектр інтересів та компетенцій серед ветеранів, а також про їхнє бажання знайти застосування набутим навичкам у мирному житті.

Проблема безробіття серед ветеранів в Україні вимагає консолідованих зусиль для створення умов ефективної інтеграції ветеранів у ринок праці. Тож зустріч стала важливою складовою для налагодження діалогу і співпраці держави та бізнесу у питанні працевлаштуванні ветеранів і їхньої адаптації.

У свою чергу Український ветеранський фонд працює над розробкою інструментів для підтримки працевлаштування ветеранів за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. А вже 13.02 ми презентуємо повні результати опитування «Актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання ветеранів в Україні», які стануть корисні як роботодавцям так і тим, хто працюємо з ветеранами.

Поділитися:
Аукціон щодо продажу права оренди земельної ділянки водного фонду комунальної власності
15.05.2024 12:42
Продаж права оренди земельної ділянки водного фонду, що передається в користування, строком на 10 років, в складі єдиного водного об’єкту, загальною площею 6,5358 га, кадастровий номер: 0521481200:01…
З Днем матері!
12.05.2024 10:00
Дорогі жінки, любіі матері! Щиро вітаю Вас із чудовим святом – Днем матері! Мама – найдорожча у світі людина, джерело нового життя, безмежної любові, всеперемагаючого добра, ніжності та ласки. …
Щодо соціально-психологічної підтримки осіб з ігровою залежністю
10.05.2024 16:50
Центр відповідальної гри (RGC) як громадська спілка створений з метою розбудови в Україні дієвої системи заходів, спрямованих як на попередження (профілактику) виникнення ігрової залежності, так і на…