Шановні жителі Самгородоччини!

Дорогі земляки!

27 листопада, у четверту суботу листопада в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932 – 1933 років був визнаний геноцидом.

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українську національну групу.

За свою багатовікову історію Україна пережила чимало драм і трагедій, але Голодомор став найжахливішою з них. Це була справжня війнапроти українського народу, це був геноцид. Протягом 1932 – 1933 років загинула чвертьнаселення країни, величезних втрат зазнала іСамгородоцька земля, адже відбувалося масове знищення українського селянства, яке зберігало свою самобутню культуру, мову і традиції, також відбувалося винищення української інтелігенції як розуму нації. Силами спецзагонів, регулярних військ та міліції Україна була перетворена на величезний концтабір, на якому випробовувалася зброя масового знищення – голод. У наші часи це б назвали етнічними чистками!

В Україні довго забороняли згадувати про Голодомор. Десятки років ми говорили про цю трагедію тільки пошепки, зі страхом та відчаєм. Нас запевняли, що в Україні не було Голодомору, а був неврожай, привчали, що це вигадка, і старанно приховували правду.

Самгородоччина відчула на собі всю біль голодомору, адже кожен з нас втратив частку свого коріння. Просимо всіх жителів громади приєднатися до акції, 27 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу та молимось за багатомільйонний небесний легіон українського люду.

Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

З повагою,

сільський голова Сергій ЛАНОВИК

Поділитися:
До відома сільгоспвиробників та експортерів сільськогосподарської продукції !
22.04.2024 10:59
З метою розширення можливостей вітчизняного сільгоспвиробника вдало реалізувати свою продукцію Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області нагадує суб’єктам господарювання…
Загальнонаціональна хвилина мовчання
22.04.2024 09:00
9.00 Загальнонаціональна хвилина мовчання Вшановуємо світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчні подвиги воїнів, полеглих під час виконання бойових…
19 квітня 2024 року були вручені державні нагороди родинам загиблих Героїв України: Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця
19.04.2024 15:00
Відважні українські воїни - символ гідності та честі. Кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. 19 квітня 2024 року на…