Страшна, безжальна війна забирає найкращих… Україна знову втратила ще одного гідного сина. Ще в одній домівці оселилося горе, розпач і сум…

Сьогодні, 3 вересня 2023 року Самгородоцька громада у невимовному горі проводжала в останню земну дорогу свого Героя – Андрія Остапчука.

Остапчук Андрій Борисович народився 13 березня 1994 року в сім’ї Бориса Євгеновича та Надії Петрівни Остапчуків в селі Миколаївка.

Дитинство та юнацькі роки проживав у рідному селі.

У 2010 році закінчив Миколаївську середню школу та вступив до Вінницького профтехучилища № 7, де здобув професію столяра. Після закінчення навчання розпочав трудову діяльність за спеціальністю у м.Вінниця.

З коханою Наталею виховували синочка Артема.

У 2015 році підписав контракт із Національною гвардією України. Проходив службу у військовій частині А 3028 м. Калинівки.

Після повномасштабного вторгнення росії, разом зі своїми побратимами воював із ворогом у найзапекліших боях: за Волноваху, Бахмут, Сєвєродонецьк.

Головний сержант, Остапчук Андрій Борисович, мужньо виконуючи військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу та незалежність, загинув 29 серпня 2023 року у ході контрнаступу в районі населеного пункту Токмак Запорізької області.

Завжди життєрадісний та веселий, активний та готовий допомогти кожному - таким був Андрій. Таким він залишиться в пам’яті своєї родини, знайомих та друзів, рідних та близьких...

3 вересня 2023 року Андрій Борисович назавжди повернувся у рідне село.

Земляки зустрічали Героя на колінах, створивши коридор шани.

Біля будинку у селі Миколаївка, де проживав Герой, провели чин відспівування за упокій душі.

На цвинтарі пройшов мітинг-реквієм, на якому від усіх громадян висловили щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям з приводу передчасної смерті земляка та Героя – сільський голова - Сергій Лановик, староста Миколаївського старостинського округу – Віктор Бальшанек, директор комунального закладу "Миколаївська гімназія ім. Василя Земляка – Євгенія Матвієнко та побратими.

Із військовими почестями загиблого воїна поховали на кладовищі у с. Миколаївка. На його честь прозвучав військовий салют, а тіло віддали землі під звуки Державного Гімну України.

Ще один воїн приєднався до небесного війська.

Важко знайти слова втіхи, коли перестає битися серце захисника України. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати рідної людини.

Пам’ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях!

Вічна та світла пам’ять захиснику України!

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…