Україна увійшла в передпасхальний та пасхальний період. Це час, коли всі віруючі громади нашої Держави з винятковим піднесенням готуються відзначати та святкувати – Пасху.

Цього року до традиційного почуття пасхальної радості додалося ще й відчуття особливої відповідальності та тривоги, зумовлені особливими умовами відзначення Пасхи – в умовах масового поширення епідемії коронавірусу.

Самгородоцька сільська рада попередньо звернулась до всіх священнослужителів громади з проханням максимально дотримуватися офіційно запроваджених Урядом України правил карантину аби не наражати себе, своїх близьких та друзів, а також всіх віруючих на очевидну небезпеку.

Серед основних правил

  • у храмах не може знаходитися більше, аніж 10 осіб;
  • при здійсненні будь-якого священнодійства важливо, по можливості, слідкувати за дотриманням дистанції між особами присутніми у храмі.
  • присутні у храмі, окрім тих, хто безпосередньо провадить службу чи співає на кліросі, повинні одягати маски;
  • священнослужителям дозволяється освячувати пасхальні кошики на подвір’ї храму: при цьому віряни мають знаходитися на безпечній відстані – 1.5-2 м. один від одного.

Лише спільними зусиллями та системною працею ми зможемо зупинити поширення небезпечного вірусу, гарантуючи для всіх віросповідну свободу та створюючи умови, аби суспільство у якнайкоротшому часі повернулося до усталеного та звичного ритму життя.

Жодна пандемія не зможе зменшити чи знівелювати тієї радості, які несе для кожного з нас величний день Господнього Воскресіння!

З Пасхою всіх!

Поділитися:
Оголошено Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді
03.09.2024 09:48
Якщо ви активні й амбітні, молоді та креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління, якщо маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах,…
Новини про діяльність Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
02.09.2024 14:53
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області
Зі святом Першого дзвоника!
02.09.2024 11:30
ДОРОГІ ШКОЛЯРІ! ШАНОВНІ ПЕДАГОГИ ТА БАТЬКИ! Щиро вітаємо вас зі святом Першого дзвоника, Днем знань та новим навчальним роком! Україна вже втретє поспіль розпочинає навчальний рік у воєнний час…